A találkozó pár nappal történő elhalasztásáról Sean Spicer szokásos napi sajtóértekezletén tájékoztatta az újságírókat. A szóvivő közölte: Trump elnök hétfőn telefonon beszélt Merkel kancellárral, s a döntést közösen hozták meg. Mindezt a német kancellár is megerősítette Berlinben hétfő délután újságírók előtt - írja az MTI.

A meteorológiai előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékén hétfő estétől óriási téli hóviharok várhatók. A repülőtársaságok hétfőn már 1400 légijáratot töröltek, keddre pedig további 3900 járat törlése várható.

A hóvihar hétfő estétől Washingtontól New Yorkon át Bostonig söpör végig, helyenként várhatóan tizenöt centiméteres hóval. Washingtonban, Baltimore városában, Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban kedden szünetel a tanítás, Washingtonban jelezték, hogy a szövetségi hivatalok is zárva tartanak. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo elrendelte, hogy az állam illetékesei készüljenek fel a rendkívüli állapotra.

Donald Trump elnök és Angela Merkel kancellár péntekre elhalasztott megbeszélése az első személyes találkozó lesz a két politikus között.

Washingtonban emlékeztetnek arra, hogy Merkelnek személyes jó viszonya volt Barack Obama volt elnökkel, míg a kancellár Donald Trumpról eddig csak bírálatokat fogalmazott meg. Igaz, Trump elnök is jobbára csak kritikával élt a német kancellár-asszony politikáját illetően.

Washingtonban ennek ellenére érdeklődéssel várják Angela Merkelt, értesülések szerint Donald Trump elnök elsősorban a kancellárnak az orosz elnökről, Vlagyimir Putyinról szerzett személyes tapasztalataira kíváncsi - olvasható az MTI hírében.