Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslése szerint a dél-amerikai országban az infláció elérheti akár az egymillió százalékot az év végéig. A szakértő szerint az egymillió százalékot talán úgy lehetne érzékeltetni, hogy körülbelül három-négynaponként duplázódnak az árak, tehát ha valaki megkapja a fizetését hónap elején, akkor az öt nap múlva már csak a felét éri, a hó végére meg semmit - idézi a szakértőt az MTI.

A venezuelai átlagfizetés ötmillió bolívar fölött van, ez 1 euró 40 centnek, 500 forintnak felel meg - ismertette. A legnagyobb bankjegy pedig az 500 bolívaros, így hátizsáknyi pénzek kellenének egy bevásárláshoz, ha lehetne valamit kapni, de a legnagyobb probléma, hogy sokszor alapvető élelmiszerek sincsenek a boltokban.

Venezuelában a teljes mértékben értéktelen papírpénzből táskákat, ruhákat varrnak és próbálják eladni kolumbiai pesóért a kolumbiai határon, hogy olyan pénzt kapjanak, amelyből tudnak vásárolni, mert a szomszédos országok valutáit fogadják el nem hivatalosan az üzletekben, hiszen ezeknek az értéke még mérhető.

Fotó: AFP/Frederico Parra