Ha Zuckerberg nagyobb tempóban tudja növelni a jövőben a vagyonát, mint a befektetéseiről ismert üzletember, Warren Buffett, akkor helyet cserélhetnek a Bloomgerg gazdaglistáján.

A legfrissebb helyzet szerint Zuckerbergnek 79 milliárd dolláros vagyona van, ezzel a negyedik helyen áll. Warren Buffett a harmadik 82,8 milliárd dollárral. Az idén Zuckerberg jobban szerepel, január óta 6,2 milliárd dollárral növelte vagyonát, míg Buffett több mint 2 milliárd dollárt veszített.

Első és második

A második helyen jelenleg a Microsoftból meggazdagodó, a listát évekig vezető Bill Gates áll 93,6 milliárd dollárral. A listavezető az Amazon.com-ot könyvesboltból globális webáruházzá fejlesztő Jeff Bezos 136 milliárd dollárral. Bezos egyébként tavaly került Bill Gates elé a listán.

Az Amazon.com alapítója egyébként az elmúlt években elképesztő növekedést ért el. 2015 februárjában az első tízbe sem jutott ba az akkori 33 millliárd dolláros vagyonával, amit mostanra megnégyszerezett. Az 1964-ben született, nagyapját példaképének tekintő, diákként McDonald's-ben is dolgozó Bezosról készült Napi.hu-portrét itt olvashatja el.