Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Négy munkaadói szervezet szerint elkerülhetők lennének a pedagógussztrájkok Lengyelországban. A munkaadók azt javasolják, hogy a Munkaügyi Alapból származó pénzeszközök azon részéből, amelyet a 13. havi nyugdíjra szánnak, vegyenek el, és adjanak belőle fizetésemelést a tanároknak - írta a gazeta.pl.

A tanárok legújabb sztrájkját április elejére időzítették, és a pedagógusok szakszervezetei közül csak a Szolidaritás mutatkozott késznek arra, hogy a munkabeszüntetés megelőzése érdekében megegyezzen a kormánnyal, a többi nem.

A tanárok hasonló sztrájkjainak elkerülésére a munkaadók azt javasolják, hogy a kormány fizessen a pedagógusoknak egyszeri jövedelemkiegészítést. Szerintük fontolóra kell venni, hogy erre a célra a kormány vegye igénybe a Munkaügyi Alap forrásait is, annak ellenére, hogy ebből akarják finanszírozni például tervezett a 13. havi nyugdíjat. A munkaadók szerint az oktatás minősége kihívást jelent, amire csak akkor felelhet a társadalom, ha kész erre komoly összegeket áldozni.