A milliárdosok száz évig élnek?

A svájci milliomosok 70 százaléka úgy véli, hogy megéli a százéves életkort - derül ki az UBS felmérésből, amelynek keretében 400 svájci szupergazdagot kérdeztek meg.
Domokos László, 2018. május 19. szombat, 18:07
Fotó: Napi.hu

Ez a remény felülmúlja a demográfiai és egészségügyi szakértők jelenleg érvényes becslését, amely szerint Svájcban a várható élettartam 83 év - írta a hvg.hu.

A megkérdezettek 68 százaléka, akiknek többsége már középkorú, folyamatosan változtat megtakarítási és befektetési stratégiáján, a hosszú élet reményében. Nem a gyerekeknek tesznek félre, hanem az unokákra gondolnak. Négyötödük ugyanis vagyona egy részét már gyermekei nevére íratta.

A gazdagok pénzügyi döntéseiben az egészség megőrzése már szinte a legfontosabb szempont: a megkérdezettek csaknem hetven százaléka mozgósítható pénzeszközeinek egyharmadát hajlandó lenne feláldozni, ha ennek köszönhetően plusz tíz, egészségben letöltött életévet nyerhet.

Fotó forrása: Svájci Nemzeti Bank

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.11.08 07:24

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html