A szlovákok hasznot húznak a cseh-lengyel-magyar különállásból

A szlovákok nyerni akarnak azon, hogy Andrej Babis lesz Csehország új miniszterelnöke. A pozsonyi kormány úgy látja, hogy a némileg euroszkeptikus cseh vezetés felállása nyomán Szlovákia proeurópai szigetté válik Kelet-Közép-Európa közepén.
Barabás Júlia, 2017. október 28. szombat, 14:39
Fotó: AFP

A szlovákok nyerni akarnak Babis győzelmén - írta a lengyel gazeta.pl gazdasági portál. A hét végi választásokon győztes ANO párt vezetője, Andrej Babis megkezdte a tárgyalásokat az új kormány megalakulásáról. Az üzletember-politikus mereven elutasítja az euró bevezetését az országában és élesen szemben áll az EU közös menekültpolitikájával.

Soha nem vettem a bátorságot arra, hogy más országok politikai helyzetét kommentáljam, de örülök, hogy Szlovákia régiónkban egy proeurópai (Európa-párti  szerk.) szigetté vált - idézte a gazeta.pl lengyel portál Robert Fico szlovák kormányfő (képünkön) erre utaló nyilatkozatát.

A Brüsszellel való szoros kapcsolatokat hangsúlyozta a szlovák államfő és a törvényhozás elnöke is. A szlovák politológusok véleménye szerint a választások után a csehek egyértelműen euroszkeptikus politikát fognak folytatni, akárcsak a magyarok és a lengyelek.

A szlovákok, ezt kihasználva meg akarják erősíteni uniós pozíciójukat. Emellett már korábban elkötelezték magukat, akkor, amikor Emmanuel Macron francia elnök bejelentette az EU belső körének erősítését. A szlovákok egyértelműen kinyilvánították, hogy a mag-Európában akarják látni országukat.

A nyitókép forrása: Fredeirck Florin, AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.10.28 20:00

"Szlovákia proeurópai szigetté válik"

Azaz befogad párszázezer migránst és átáll amerikai LNG-re, duplaárért? Rajta...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gerepapa41@gmail.com, 2017.10.28 19:54

Igaza van Ficónak! Végtére is, a V4-ek semmi más, csak egy pótcselekvés! Egy hely a kisszarházinak, ahol ő diktálhat, és kapirgálhat a ganéj domb tetején! Az égvilágon semmi értelme azon túl, hogy a taknyos kabát gombját lehessen hol és mi okból fényezni! Ez az üres kivagyiság egyik megjelenési formája, ahol egyedül Ficónak van esze, a többi csak felesleges kolonc, semmitmondó pávatánc!....... kisgének volt már néhány próbálkozása.........szánalmas......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2017.10.28 15:25

Az a baj ezzel a Fickó val, hogy a másik V3-mal koketál, de Junckerre kacsingat. Ha így megy a dolog, nem Románia felől kell a migránskerítést megépíteni, hanem a szlovák határra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html