Az IMF óriási mentőövet dob Argentínának

Argentína 57,1 milliárd dollár értékben kap hitelt a Nemzetközi Valutaalaptól - íjra a 444 a Guardienre hivatkozva.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 27. csütörtök, 11:04
Fotó: Napi.hu

A hatalmas hitelkeret az IMF történetének eddig legnagyobbja.

Christine Lagarde, a szervezet igazgatója New Yorkban azt jelentette be, hogy a hitelt három év alatt kapja meg Argentína. Az első 15 milliárd dollárt már át is utalt az IMF, és szigorú feltételekhez kötötték: 2019-re például fel kell számolniuk a költségvetési hiányt - számol be a portál.

Argentína nyáron eredetileg 50 milliárd dolláros hitelt kért, de még ezt is meg kellett emelni a pénzügyi válság miatt. A krízis egyik oka a peso gyors elértéktelenedése - csak az idén több mint 40 százalékot gyengült a dollárral szemben -, valamint az infláció tőkekivonást hozott magával. A kormány komoly megszorításokba kezdett, bezárták például a minisztériumok felét. De a piaci aggályokat nem sikerült elűzni. Az argentín válságot ebben a cikkben mutattuk be részletesen.

A fotó forrása: Pixabay.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2018.09.27 17:34

@na4:
Még ez is lehet....
Esetleg más megoldás van-e az argentinok részére? Más már nem ad nekik pénzt. Itt már nem egyszerűen a korábbi hitelek törlesztéséről van szó, hanem a folyó kiadások finanszírozásáról!
Az államcsőd a lehető legrosszabb scenario a lakosság részére. A szegények még szegényebbek lesznek, akiknek meg volt bármilyen megtakarítása a nemzeti valutában az argentin bankokban, azok pedig csatlakoznak a szegényekhez.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.09.27 12:15

Pénz a lefolyóba. Keresztet vethetnek rá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html