Londonba költözne? Márciusig tegye meg

A brit belügyminisztérium illetékese szerint, ha nem sikerül megállapodásra jutni az EU-val a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről, akkor már jövőre, a brit kilépés márciusra várható időpontja után új szabályok lépnének életbe az akkor újonnan, letelepedési és munkavállalási szándékkal Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok bevándorlásának engedélyezésére.
Szász Péter, 2018. október 30. kedd, 20:54
Fotó: Pixabay

Megállapodás nélküli brexit esetén a munkáltatóknak alaposan ellenőrizniük kellene azoknak az EU-állampolgároknak a nagy-britanniai munkavállalási jogosultságát, akik "március végéig még nincsenek itt" - mondta Caroline Nokes, a belügyi tárca bevándorlási ügyekért felelős államtitkára.

Az államtitkár szerint ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a brit hatóságok előrehoznák az új bevándorlási rendszer meghonosítását, és az akkor érkező EU-állampolgárokat már nem illetné meg automatikus munkavállalási jogosultság.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

flydomi, 2018.10.30 23:30

Nem uj a dolog.Volt rola szo mar par honapja,ha a No Deal lesz a vege.Remelem,hogy tenyleg No Deal lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html