Britek: inkább jöjjön a rendezetlen brexit, mint a Munkáspárt

A britek jó része inkább támogatná az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megállapodás nélküli megszűnését, mint azt, hogy a parlamenti ellenzék legnagyobb erejét alkotó Munkáspárt vezetője a konzervatív miniszterelnök elleni bizalmatlansági indítvány révén átvegye a kormányzást és új népszavazást írjon ki az EU-tagságról - írja az MTI a YouGov közvélemény-kutató intézet szombaton ismertetett felmérése nyomán.
Szász Péter, 2019. augusztus 17. szombat, 22:33
Fotó: Reuters

A megkérdezettek csaknem fele, 48 százaléka választaná a rendezetlen brexitet azzal szemben, hogy a Munkáspárt kormányra kerülve megvalósítsa saját brexit-politikáját.

Ezzel szemben csak 35 százalékuk részesítené előnyben Jeremy Corbyn (képünkön) kormányfővé választását és a brit európai uniós tagságról szóló újabb népszavazást.

A csaknem kétezer ember megkérdezésével készült felmérésben 17 százalék volt a bizonytalanok aránya.

A Munkáspárt vezetője a napokban kilátásba helyezte, hogy pártja a szeptember elején véget érő törvényhozási szünet után bizalmatlansági indítványt nyújt be a július 24. óta hivatalban lévő kormányfő, Boris Johnson ellen a megállapodás nélküli kilépés megakadályozása érdekében.

Jeremy Corbyn a Munkáspárt vezetésével átmeneti egységkormány létrehozására tett javaslatot, amely kérné a brexit jelenleg érvényes október 31-i határnapjának elhalasztását az Európai Tanácstól, új választásokat írna ki, ennek kampányában pedig egy újabb népszavazásért szállna síkra.

A baloldali politikus javaslata vegyes fogadtatásra talált, nem utolsósorban azért, mert személyét az ellenzéki padsorokban rendkívül megosztónak találják, és nem tudnák elfogadni ügyvivő kormányfőnek.

A konzervatív kormány határozott álláspontja, hogy az Egyesült Királyság október 31-én mindenképp kilép az EU-ból, akár sikerül újratárgyalni az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését célzó tartalékmegoldás (backstop) miatt brit részről elutasított megállapodást, akár nem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.08.18 12:42

Egy kicsit még dolgozni kell ezen a Munkáspártnak, aztán mehetnek a toryk a levesbe!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2019.08.18 12:03

@na4: Már írtam neked, hogy jóslási iparengedélyért ne folyamodj brexit kérdésben...Már az összes általad megjelölt határidőt túllépték.

Az EU remélhetőleg a maximális szigorral fog fellépni ellenük.
Egyék meg amit főztek, és ha a népnek végül nem ízlik, hát így jártak.

Természetesen lesznek páran akik jól járnak, de a többség veszíteni fog.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.08.18 07:02

Ennél a zavaros Corbyn-nál minden jobb. Brexit. Long live the Queen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html