Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A következő két évben még nagyobb jövedelememelkedésre számíthatnak a lengyelek - vélik a Work Service szakértői a onet.pl cikke szerint. A lengyel statisztikai hivatal most adta hírül, hogy csak júniusban hat százalékkal nőttek a keresetek, az átlagfizetés elérte a bruttó 4508 zlotyt (340 ezer forint).

A Work service elemzői szerint a nagyobb munkaerő-felvétel a szezonmunkák következménye, amelyek a szokásosnál több dolgozót igényelnek. Az egyik neves közgazdász arra is felhívta a figyelmet, hogy a vállalkozói szektorban a fizetések dinamikája júniusban nem csupán a legmagasabb volt, de egyáltalán 2009 decembere óta nem mértek ilyet.

Az év kezdete óta egyre nőnek a munkabérek, ezen belül júniusban egyenesen kilőttek, s ezzel eddig nem tapasztalt szintre emelkedtek a fizetések - mondják a Work Service szakértői. E tendencia folytatódása várható a további hónapokban, sőt években is.

Ugyanakkor a dolgozók elégedettsége a béremelkedéssel kapcsolatban nem olyan, mint azt a munkaadók várták. Ennek oka, hogy ismét infláció van az országban, jelenleg 1,5 százalékos, és ennek következtében a reáljövedelmek emelkedése alacsonyabb, mint egy éve, amikor defláció volt.