Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A busz-, a metró-, a komp- és a távolsági személyszállítást végző hálózatokat reggel 10 órától leállítják. A város repülőterén és a vasútállomásokon pedig az induló járatokat állítják le - írja a 444 az MTI nyomán.

A Zsenmin Zsipao kínai pártlap legfrissebb értesülése szerint 473-ra nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A halottak száma immár 17-re emelkedett.

Rómában is testhőmérsékletet mérő kapukkal ellenőrzik az utasokat

Testhőmérsékletet mérő kapukkal ellenőrzik a koronavírus által érintett kínai térségből érkező utasokat a Leonardo Da Vinciről elnevezett római repülőtéren csütörtök reggeltől - írja az MTI.

A Fiumicinó-i repülőtérként is ismert nemzetközi légikikötőben reggel hat órától működik majd az úgynevezett egészségügyi folyosó. A közép-kínai Vuhanból érkező menetrendszerinti járat utasainak hőkamerával ellátott kapukon kell áthaladni. Az ellenőrzést az olasz Vöröskereszt orvosai és személyzete végzi. Az érkezőknek kérdőívet is ki kell tölteniük, többek között olaszországi tartózkodási helyük feltüntetésével.

Az olasz főváros és Vuhan között heti három közvetlen járat közlekedik: kínaiak és nagyon sok olasz is utazik a két ország között mindkét irányban. Kína különböző városaiból naponta öt egyenes járat érkezik a római repülőtérre, valamint további tíz, amelynek utasai átszállással érkeznek meg Kínából az olasz fővárosba. Tavaly 700 ezer kínai szállt le a Leonardo Da Vincire.

Az újonnan azonosított koronavírussal szembeni óvintézkedésként a toszkán Prato városában felmerült a kínai újév péntekre és szombatra tervezett ünnepségeinek korlátozása. A textiliparáról híres 195 ezres olasz városban több mint 21 ezer kínai él, a harmadik legnagyobb kínai közösség Európában London és Párizs után. A pratói kínaiak képviselői hangsúlyozták, hogy tagjaik nem Vuhanból származnak.