Fiú - adta hírül a világnak a brit királyi család az örömteli hírt: Meghan Markle, Sussex hercegnője fiú gyermeknek adott életet egészen pontosan 5 óra 26 perckor a brit nyári időszámítás szerint. A BBC élő közvetítésben számolt be az ezt megelőző órákról, és nem kétséges, hogy még órákig fognak írni arról, mennyire boldogok a szülők, Harry herceg és Meghan, és az egész rokonság, továbbá, hogy ki mindenki gratulál a párnak, a családnak és Nagy-Britanniának az örömhírhez.

Harry herceg a maga részéről azzal indított, hogy világgá kürtölte: jelen pillanatban a teljes elragadtatottság állapotában van. Egyben köszönetet mondott a minden érdeklődőnek és rajongójuknak a támogatásért, amelyet felesége terhessége alatt sugároztak feléjük. Hozzátette még, hogy az asszony és a gyermek hihetetlenül jól van.

Bonyolult a névadás

Az egyik óriási kérdés tehát megoldódott: a gyermek fiú lett, tehát akik erre fogadtak a londoni bukmékereknél, azok jól jártak (míg értelemszerűen a lányra tippelők búcsút inthetnek a pénzüknek), továbbá azok is, akik szerint Diana, Elizabeth, Alice, Isabella, Grace vagy Victoria lesz a gyermek neve. A másik nagy kérdés azonban még nyitott. Mi lesz a kis herceg vezeték és keresztneve?

Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy ha a királynő hercegi címet ad a gyermeknek, akkor nem lesz szüksége vezetéknévre, ám keresztnévre igen. Harry és Meghan királyi családi névnek a Mountbatten-Windsoron gondolkodik, ám valószínűbb a királyné által nekik ajándékozott Sussex címre alapozva adnak nevet a babának. Ami a keresztnevet illeti a bukiknál az Arthur, Albert, Frederick, James, Charles és Philip nevekre érkezik a legtöbb fogadás.

Végül még egy fontos információ: a pici fiú a hetedik a királyság trónöröklési sorrendjében.