Korlátozás jön a legnépszerűbb horvát városban

Korlátozzák a tengerjáró hajók forgalmát Dubrovnik körül - írja a hirtv.hu.
Szász Péter, 2018. augusztus 9. csütörtök, 18:51
Fotó: Pixabay

A horvát város történelmi városrészébe egyszerre legfeljebb 4 ezer turistát engednek be a hajókról, hogy ne legyen túl nagy tömeg. Dubrovnik óvárosában 1500-an laknak, és évente 750 ezer turista érkezik.

A nyári csúcsidőszakban van, hogy havonta 100 ezer turista érkezik egy hónap alatt. Tavaly nyáron gyakorlatilag megbénult ettől a város, ezért idén új szabályokat vezettek be - olvasható a portálon.

"A cél az volt, hogy ezt a forgalmat jobban elosszuk, ezért első körben a hajók kikötési idejét és az őket kiszolgáló buszok menetrendjét változtattuk meg, hogy jobban elosszuk a forgalmat" - mondta a turisztikai hivatal vezetője, Romana Vlasic.

Dubrovnik óvárosa  800 éves, az UNESCO világörökségi listáján szerepel, legutóbb a Trónok harca sorozat helyszíneként vált ismertté.

Az egyik legnagyobb, tengeri hajózással foglalkozó internetes oldal idén épp Dubrovnikot választotta a Földközi tenger legjobb úticéljaként, ezért szinte biztos, hogy a város idén is új turista-rekorddal zár.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.08.09 19:01

Á, csak lezárják, mert arra yachtozik Lőrinc a zorbánnal, azért zárják le az utat.
Holnap hugyozik bele Lőrinc a dinnyékbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html