Juncker gratulált Macronnak

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azért gratulált Emmanuel Macronnak, mert ő az a jelölt, aki az európai értékeket képviseli és amelyek mentén a kampányát is vezette - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) szóvivője (képünkön) kérdésre válaszolva a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 24. hétfő, 14:10
Fotó: Napi.hu

Szkínász aláhúzta, az Európai Bizottság elnökének gratulációja alapvető választás volt; választás az Európát megtestesítő értékek védelme és Európa lerombolása között. Franciaország az Európai Unió egyik alapítója, központi pillére, amely megtestesíti és szimbolizálja mindazokat az értékeket, amelyeken az európai integráció alapszik.

Az Európai Bizottság nem vesz részt a francia elnökválasztási kampányban, de mindent megtesz az európai értékek megőrzéséért - tette hozzá.

Jean-Claude Juncker vasárnap este gratulált a francia elnökválasztás első fordulójában elért eredményéhez Emmanuel Macron centrista jelöltnek.

Az interneten közzétett rövid üzenetben Juncker minden jót kívánt Macronnak az elnökválasztás második, május 7-ei fordulójára, amelyben Marine Le Pennel, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltjével kell majd megmérkőznie.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.04.25 14:45

" ... Az Európai Bizottság nem vesz részt a francia elnökválasztási kampányban, de mindent megtesz az európai értékek megőrzéséért - tette hozzá...." üres, zavaros, nesze semmi fogd meg jól hablaty. Ezért eresztik rá a migráns csőcseléket Európára, ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html