Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Régen halogatott, ám mégis váratlan esemény történt a Jog és Igazságosság (PiS), a lengyel kormánypárt elnökével, Jaroslaw Kaczynskivel: kórházba került, ahol megműtötték a térdét - derült ki az onet.pl és a gazeta.pl cikkéből.

Az ország tényleges vezetője hosszú ideje küzd fájdalmakkal, és régóta köztudott, hogy meg kell operálni a térdét. 2018-ban olyan súlyos állapotban volt, hogy sokáig kellett kórházban maradnia, ezért beindultak a pletykák, hogy esetleg daganatos beteg.

Aztán kiderült, mozgásszervi zavarról van szó: protézist kell beültetni az elnök térdébe. Akkor - tekintettel a 2019-es parlamenti választásokra, hogy a kampányokban megfelelően részt tudjon venni - elhalasztották a műtétet.

Kaczynski nemrégiben maga jelentette be: a 2020-as elnökválasztásban is kellő súllyal akar részt venni, hogy Andrzej Duda újraválasztása mellett kampányoljon, ezért úgy volt, hogy tovább halasztja az operációt. A PiS politikusai nem erősítették meg a kórházba vonulásáról szóló, nem hivatalos információt, így újra találgatások kaptak látra. Ezeket oszlatták el azzal a bejelentéssel, hogy megvolt az operáció. A pártelnök három hónap múlva állhat részlegesen lábra, így be tud majd kapcsolódni az elnökválasztási kampányba.