Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégeként vált ismertté a 2015 júniusában alapított, tízmilliárd forintos forgalmat bonyolító Fejér B.Á.L Zrt. A nevében található három betű a gyerekek kezdőbetűjére, vagyis Mészáros Beatrixra, Homlok-Mészáros Ágnesre és ifjabb Mészáros Lőrincre utal. Február elején azonban édesapjuk, Mészáros Lőrincz is részesedést szerzett vállalatban - adta hírül a 24.hu. (Mészáros 280 milliárd forint becsült vagyonnal a 2. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban.)

Bár csak 10,6 százalékos a részesedést szerzett a vállalatban, hozzá kerül az osztalék fele. Az ifjabb Mészárosok ellenszavazat nélkül bevették édesapjukat a százmilliókat fialó üzletbe. A cégbírósági papírok szerint tekintettel a vállalat gazdasági szerepének növekedésére február 6-án egyetlen 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával 600 ezer forinttal megemelték az alaptőkét. Ezt a részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc.

A mindössze szűk négy éve működő Fejér B.Á.L. 2015-ről 2016-ra, majd 2016-ról 2017-re is megháromszorozta bevételeit, 2017-ben pedig már összesen 750 millió forint osztalékot fizetett a három Mészáros-gyereknek. 2018-as mérlegadatok még nincsenek, de ha ennél nem teljesít jobban a cég, Mészáros Lőrinchez akkor is 375 millió forint vándorol a 600 ezer forintos befektetésért cserébe.

Márpedig nehezen elképzelhető, hogy a Fejér B.Á.L visszaesne, mivel csak tavaly 22,1 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egyénileg vagy konzorciumi tagként. Szakképzőközponttól kezdve a multifunkciós sportközponton át a Testnevelési Egyetem továbbképző központjáig sok mindent építenek.