Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elemzők 1,5 százalékos visszaesésre számítottak a júliusi 2,1 százalékos csökkenés után.

Éves összevetésben ár- és naptári hatással kiigazítva 6,7 százalékkal csökkentek a megrendelések augusztusban az előző hónapban mért 5,0 százalékos visszaesés után. Elemzők jobb adatra, 4,6 százalékos csökkenésre számítottak.

Augusztusban éves összevetésben immár a 15. egymást követő hónapban csökkent a német ipar rendelésállománya.

Júliushoz képest a hazai megrendelések 2,6 százalékkal estek vissza, míg a külföldiek 0,9 százalékkal nőttek. Az euróövezeti országok új megrendelései 1,5 százalékkal, míg a világ többi országáé 0,4 százalékkal emelkedtek.

A félkész termékeket gyártó német vállalatok megrendelései 1,1 százalékkal nőttek, míg a termelőeszközöket gyártó vállalatoké 1,6 százalékkal csökkentek júliushoz képest. A fogyasztási cikkek termelői 0,9 százalékos csökkenésről számoltak be.

A rendelésállomány zsugorodása tovább mélyíti a német ipar válságát, amely a recesszió szélére taszította Európa legnagyobb gazdaságát. A kilátások pedig bizonytalanok, miután nőtt annak az esélye, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, ami mély válságba taszítaná a bit gazdaságot. Ráadásul egyre fokozódnak a kereskedelmi feszültségek az unió és az Egyesült Államok között.