Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A kormány gazdaságpolitikájával károkat okoz a német iparnak" - jelentette ki kedden a BDI ipari konferencián Dieter Kempf, a német iparszövetség elnöke. "A kormány a belé vetett bizalom jó részét már eljátszotta" - szögezte le.

A kormánynak mihamarabb az elveszített bizalom visszaszerzésére kellene összpontosítania kicsinyes pártpolitikai csatározások helyett - mondta a BDI elnöke. A németországi gazdasági környezetet ugyanis egyre nagyobb kockázatok terhelik. Nagy bizonytalanság uralkodik a gazdasági szereplők körében az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus eszkalálódása miatt is.

A BDI elnöke rámutatott: a német kormány és a vezető gazdaságkutató intézetek is jelentős mértékben csökkentették idei GDP-növekedési előrejelzéseiket. A német vállalatok emellett magas adótehernek is ki vannak téve és Európában a legmagasabb energiadíjakat kénytelenek fizetni. Felszólította egyúttal a kormányt a (munkavállalók jövedelmét terhelő) szolidaritási pótlék (Solidaritätszuschlag) eltörlésére és a társasági adózás rendszerének megreformálására.