Putyin felmentette az adózás alól barátait

Az orosz parlament három évre visszamenőleges hatállyal felmentette az adózás alól azokat a magánszemélyeket, akik Moszkva ukrajnai beavatkozása miatt nem férnek hozzá Oroszországon kívüli vagyonukhoz.
Barabás Júlia, 2017. április 9. vasárnap, 09:50
Fotó: MTI/EPA

Az orosz parlament a lehető leggyorsabb tempóban elfogadta azt a törvényt, amely 2014-ig visszamenőleges hatállyal felmenti az adózás alól azokat az oroszokat, akiket az európai szankciók sújtanak adta hírül a wyborcza.pl.

A tervezetet Putyin pártja, az Egységes Oroszország egyik képviselője nyújtotta be, aki szerint ezt a kedvezményt meg kell adni azoknak, akiknek az EU tagállamaiban cégük, ingatlanuk vagy más jövedelemforrásuk van.

Nekik ugyanis a szankciók miatt Oroszországban kell élniük - nem kaphatnak beutazási vízumot az uniós tagállamokba -, ám ettől függetlenül be kell fizetniük európai adóikat. Az új orosz jogszabály értelemszerűen nem változtathat ezen, viszont felmentheti őket oroszországi jövedelemadójuk alól.

Szegény gazdagok

A parlamenti vitában a törvényt kezdeményező képviselő azzal érvelt, hogy fel kell szabadítani az oroszokat, akik az európai adótörvények túszai lettek, szerinte Oroszország kötelessége, amivel eddig adós volt, hogy támogatnia saját állampolgárait.

Az EU 145 személyt tett feketelistára az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt. Közülük 61 parlamenti képviselő, akiknek papíron csak ingatlanjuk lehetne Oroszországon kívül. Nem lehet tudni semmit öt olyan személy vagyonáról, akik közül az egyik tévés bemondó, négy pedig Putyin közvetlen környezetéhez tartozó oligarcha.

Az utóbbiak Arkagyij Rotenberg, Konsztantyin Malofjejev, a Roszija Bank igazgatótanácsának vezetője, Jurij Kovalcsuk, akit Putyin bankárának tartanak és az úgyszintén bankár Nyikolaj Samalov.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.04.09 10:33

@689088: Nem tudom mit Ukrajnazol, mikor EU -s cegekrol van szo.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

689088, 2017.04.09 10:13

Mondjuk elég érdekes lenne, ha az Ukrajnában elzabrált vagyonuk után az embereknek még adózniuk is kellene...
Persze, ezek mind Putyin barátai....Hát, ki mások lennének.... Hiszen Putyin a csaló, a korrupt, a háborús uszító, satöbbi. De, csak azóta, amióta a tolvaj, országrabló ordas zsidó Hodorkovszkijt megfenyítette....

Az ilyen felfogás, meg az ilyen szövegek miatt útál benneteket a Síp utca környékén kívüli minden értelmes ember...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html