Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin orosz államfő váratlan tévényilatkozatban jelentette be, hogy elhalasztják az április 22-ére tervezett népszavazást az Oroszország közjogi rendjét módosító alkotmányreformról - adta hírül a Moscow Times.

A változtatások legfontosabb eleme, hogy az életbe lépésükkel érvényüket vesztik az eddigi államfői ciklusok, így Putyin 2024-ben és 2030-ban, azaz két újabb egymást követő kormányzati ciklusra indulhat az ország elnöki tisztségéért. Ezzel 2036-ig, 84 éves koráig maradhat hatalmon.

Az államfő bejelentése szerint meghatározatlan időre halasztják el a referendumot. Arról is tájékoztatta az oroszokat, hogy április első hetében egyhetes országos munkaszünetet tartanak, amivel arra akarják biztatni az embereket, hogy a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésképpen maradjanak otthon. Sikerült lefékezni a betegség terjedését, de lehetetlen teljesen leállítani azt - mondta az ország népének.

Bejelentett egy sor gazdasági intézkedést is. A legfontosabb, hogy a családok gyermekenként 5000 rubeles támogatást kapnak. A kis- és középvállalatoknak hat hónapig nem kell adót fizetniük, a munkájukat elvesztők, illetve járvány miatt betegszabadságra menők az év végéig megkapják a minimálbért. Oroszországban az ismert fertőzöttek száma március 25-én 658 volt. Putyin szerint a kormány ellenőrzése alatt tartja a járvány terjedését.