Kitiltották Ukrajnából Kelemen Hunort

Másfél évre kitiltották Ukrajnából Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét. A hírt maga Kelemen Hunor közölte annak nyomán, hogy szombaton nem engedték be az országba - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. április 6. szombat, 14:14
Fotó: MTI Fotó

Az RMDSZ elnöke Ungvárra szeretett volna eljutni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) megalapításának harmincadik évfordulójára. Amint leírta, az ukrán határon egy órás várakozás és ellenőrzés után közölték vele, hogy nem léphet be Ukrajnába. Magyarázatot nem adtak a belépése megtagadására.

Román diplomata útlevéllel a Záhony - Csap határátkelőn szeretett volna belépni Ukrajnába, azonban azt közölték vele, hogy a két társa folytathatja az utat, neki azonban vissza kell fordulnia - mondta az MTI-nek.

"Egy ukrán nyelvű jegyzőkönyvet tettek elém, és bepecsételték az útlevelembe, hogy 2020 október 13-ig nem mehetek be Ukrajnába" - magyarázta.

Kelemen azonnal tájékoztatta Románia külügyminiszterét a történtekről, hétfőn pedig panasszal fordul a bukaresti ukrán nagykövetséghez, és magyarázatot kér a történtekre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.06 16:07

Jól tették!
Tőkés után KH az új pénznyelde.
KH-ra is ráférne egy OLAF-os vizsgálat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2019.04.06 15:43

Ukrajna a demokrácia csúcsa! Illen állam köll a IV. Birodalomba! Kéretik azonnal fölvenni a zunijóóóóba és a NATO-ba!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html