Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lengyelországot kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt idei választási évi ígéreteinek reklámozása sokba kerül az államkincstárnak - derült ki a gazeta.pl összefoglalójából. A párt elnökéről Jaroslaw Kaczynskiről, a program meghirdetőjéről "Kaczynski ötöse" néven elhíresült program hirdetéseinek költsége elérheti az ötmillió zlotyt (370 millió forint).

Lapinformációk szerint szerint közbeszerzési eljárást írtak ki a médiakampányra. A rádiókban, tévécsatornákon, a nyomtatott sajtóban és az interneten folyó kampány költéségébe beleszámít például az a négymillió reklám, amit a Google-on helyeznek el, továbbá az a kétmillió, amely a Facebookon és a tableteken jelenik majd meg.

Kaczynski februárban jelentette be az új programot, amely a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat, a családoknak a gyermekenként 500 zlotys (37 ezer forint) plusz családi pótlékot adó program kiszélesítését, 26 év alattiaknak a személyi jövedelemadó eltörlését, az ennél idősebbeknek az szja-kulcs 18-ról 17 százalékra való leszállítását, a vidékieknek a helyi autóbuszjáratok visszaállítását ígéri.

Kaczynski ötösének megvalósítási költsége a kormány számítása szerint elérheti a 40 milliárd zlotyt, ami az éves lengyel GDP két százaléka. Az ellenzéki a Polgári Platform árnyék pénzügyminisztere szerint a kiadások valójában elérhetik akár a 70 milliárd zlotyt is.