Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyéves konzultáció eredményeként megalkotott, és a V4.gov.hu oldalon közzétett V4 smart platform white paper nevű dokumentumban az egységes digitális szolgáltatások kialakítására tettek javaslatokat a tagszervezetek - olvasható a lap portálján.

A V4 smart platform projekt létrehozásával az volt a célunk, hogy a visegrádi tagországok digitális szolgáltatásait meghatározó szakmai szervezetek és vállalkozások szinergiáin alapuló kölcsönös, egymás előnyeit szolgáló együttműködések alakuljanak ki - mondta az NM Zrt. vezérigazgatója.

Veres Mihály hozzátette: - Olyan együttműködési lehetőségeket kerestünk, amelyek túlmutathatnak a magyar elnökségi időszakon, a V4 tagországokban közösen bevezethető, egységesen átjárható, a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítő elektronikus megoldásokat támogatja.

Három területet - a közlekedési, a turisztikai és a mobilfizetési szolgáltatásokat - azonosítottunk be, ahol átjárható, egységes elektronikus szolgáltatásokat lehet elindítani. A dokumentumban a következő időszak fejlesztési ­irányait mutatjuk be, azokat a javaslatokat, amelyekkel a visegrádi tagországok az Európai Unión belül képesek lehetnek egységes elektronikus szolgáltatások kialakítására és bevezetésére.

Kép forrása: Pixabay