Vasárnap nem lesz döntés az EFSF-ről

A német Die Welt lap információi arról szóltak, hogy német kormányzati körök nem zárták ki, miszerint elhalasztják a most vasárnapra kitűzött (már eleve egy héttel elcsúsztatott) uniós állam- és kormányfői találkozót. Később két vezető név nélküli EU-diplomata, illetve az osztrák pénzügyi tárca is azt mondta: nem tud róla, hogy valóban elhalasztanák a találkozót. Aztán német források jelezték: lesz most vasárnap EU-csúcs, de a pénzügyi stabilitási mentőkeretről nem lesz döntés, ami tovább rontotta a befektetői hangulatot.
portfolio.hu, 2011. október 20. csütörtök, 17:10
Fotó: Napi.hu

Az első hír tovább fokozta a bizonytalanságot a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, hiszen az arra utalt, hogy nagy egyelőre a megosztottság a kulcsfontosságúnak tartott területeken a nagyhatalmak között és nem tudna a csúcstalálkozó meggyőző eredményeket "produkálni" a piacok számára.

Amint arról már beszámoltunk: törésvonal mutatkozik egyelőre a németek és a franciák között például arról, hogy milyen jogi státuszt adjanak a pénzügyi stabilitási mentőkeretnek és annak méretét növeljék-e.

A német lapértesülésre az euró kezdetben folytatta dél óta mutatkozó gyengülését a dollárral szemben, a vezető nyugat-európai részvényindexek pedig süllyedni kezdtek.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK