Hű, de jó a szlovákoknak!

A pozsonyi kormány fontolgatja a végrehajtási amnesztia bevezetését. A régóta húzódó eljárásokban elengednék a késedelmi kamatokat. Persze ezzel egyidejűleg kártalanítani kellene a behajtó cégeket.
Barabás Júlia, 2018. január 17. szerda, 08:36
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Egyre komolyabban fontolgatja a végrehajtási amnesztia bevezetését a szlovákiai kormánykoalíció - írta a pozsonyi Új Szó. A bíróságoknál több mint 3,7 millió végrehajtási ügyet regisztráltak, amelyek 970 ezer embert érintenek. Ez jelentősen leterheli a bíróságokat. Az esetek fele sok éve húzódik, sok olyan ügyfél is van, aki ellen több tucat végrehajtás van folyamatban.

A tartozások többsége a tb-vel szemben áll fenn. Az egyik lehetőség a szociális biztosítóval szembeni tartozások kamatainak elengedése, de szóba kerülhet az egészségbiztosítási vagy a közüzemi tartozások leírása is. Az biztos, hogy ha lesz végrehajtási amnesztia, az az állammal, annak intézményeivel szembeni adósságokat fogja érinteni.

Kérdés, hogy az állam hogyan kártalanítaná a végrehajtókat, amelyek az amnesztiával komoly bevételtől esnének el. A végrehajtók kamarája egyelőre nem ismeri a részleteket, azt azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy kártalanítás nélkül szüntessék meg a végrehajtásokat.

A nyitókép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.17 10:12

Egy ötlet, hátha olvassa Fico a kommentem:
Szerintem elég jól kereshettek a végrehajtók a rengeteg ügy.
Ki kell számolni, hogy mennyi az a kiadásuk, ami nem térül meg, és azt megkapná adókedvezményben.
Kiadást írtam, nem elmaradt nyereséget.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html