Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utazási korlátozás alapja, hogy a lakosoknak nem szabad elhagyniuk annak a járásnak a határait, amelyben lakhelyük van. A részleges kijárási tilalom pedig nem vonatkozik a munkába járásra, a bevásárlásra, az orvoslátogatásra, a természetjárásra, illetve néhány másik kivételre - írta az MTI.

Az intézkedés az adott időszakra korlátozza a szabad gyülekezéshez való jogot is, azzal csak az egy háztartásban élő személyek élhetnek. A kormány az intézkedésekről közölte: meg akarja akadályozni azt, hogy az ünnepek idején szokásos találkozások meggyorsítsák a kór terjedését.

Az intézkedéssel főként azt a célt követjük, hogy az idősebb embereket ne fertőzzük meg, remélem, hogy az emberek megértik ezt - idézte Igor Matovic kormányfőt a TASR szlovákhírügynökség. Nem tervezik, hogy a húsvéti ünnepek után - több más ország példája alapján - enyhítenek a biztonsági intézkedéseken.

Szlovákiában hétfőn jelentették be a koronavírus-járvány okozta két első halálesetet. Az országban 534-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az újonnan diagnosztizáltak többsége az ausztriai Tirolból hazatérő turista - írta az MTI.