Húszéves rekord az amerikai jövedelmek csökkenése

Húsz éve a legnagyobb mértékben csökkentek az Egyesült Államokban a személyi jövedelmek januárban a magasabb adóelvonás miatt. Ezzel szemben a kiadások növekedtek.
MTI-Eco, 2013. március 1. péntek, 14:47
Fotó: Napi.hu

A kereskedelmi minisztérium pénteken ismertetett adatai szerint a személyi jövedelmek 3,6 százalékkal estek vissza januárban tavaly decemberhez képest, amikor még nyolc éve a legnagyobb ütemben, 2,6 százalékkal emelkedtek a novemberi 1 százalék után. Elemzők 2,5 százalékos csökkenést vártak januárban.

Ezzel szemben a személyi kiadások az elemzői várakozásokkal összhangban 0,2 százalékkal nőttek januárban a decemberi 0,1 százalékos bővülést követően.

Ez egyszersmind azt eredményezte, hogy a személyi megtakarítások rátája 2007 november óta a legalacsonyabb szintre, 2,4 százalékra csökkent a decemberi 6,4 százalékról.

Elemzők nagy figyelemmel kísérik a személyi jövedelmek és kiadások alakulását, mert a személyi fogyasztás adja az Egyesült Államok bruttó hazai termékének (GDP) közel 70 százalékát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.01 18:09

Nagy a baj ! A Mátrix már otthon kénytelen fosztogatni ,mert másutt csökkenek a kifosztási lehetőségek..,de nem értem ,hogy a amerikai multikat miért nem vágja meg jobban : bankokat ,hadiipart ,spekulatív alapokat ,biztosítókat ....sőt kiderült ,hogy a1 milliárd nyerit elért Facebook alig adózott tavaly ,mert ofsfshorba mentette a pénzt ..,és hány ilyen nagy cég csinálja ugyanezt ...

..mikor jön rá a stupid -idióta hamburger zabáló ,hogy átverik?:..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html