Húszszoros pénzt akaszt le a Tesco a vuvuzelán

A magyar hipermarketekben kétezer forint körül vesztegetett plasztikkürtöt, a vuvuzelát 0,4 dollár körüli költséggel fröccsöntik Kínában – derül ki a China Daily cikkéből.
Kasnyik Márton, 2010. július 6. kedd, 12:47
Fotó:

Vu Juje egy dél-kínai városban működtet műanyagfröccsöntő üzemet; állítása szerint napi 20 ezer vuvuzelát gyártanak, darabonként 0,4 dolláros költséggel - írja a China Daily.

Az elkészítés menete meglehetősen egyszerű: a műanyagot formába öntik, majd egy néhány fős csoport levagdossa az éles sarkokat.

A foci vébével hírhedté vált trombitákat a dél-afrikai stadionok körül 8-10 dollárért árulják, és ehhez hasonlóak az árak a világ többi városában is; a magyarországi Tescókban például kétezer forintért adják.

Vu állítása szerint saját nyeresége darabonként csupán néhány cent - a méretes profitot tehát a kereskedők zsebelik be.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

feketelaci, 2010.07.06 14:06

Ekkora marhaságot! Majd magától repül el az a vacak a világ minden tájára??? Nem féltem a tescót, de ez egy idióta gondolat már megint, ráadásul egy szakmai oldalon!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.07.06 13:03

Most jössz rá ??. Nem csak a Tesco és nem csak a vuvuizén hanem mjadnem mindenen horrort kaszálnak.. 1 pudingpor gyári ára nagy tételben 8-14 Ft (+ áfa) , lehet körbejárni és kitalálni mennyit dob a marketing/brandépítés (pl. Dr. Oetker) és a láncok árrése a terméken...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html