Idén marad a görög recesszió

Az idén 3-4 százalékkal csökken a görög bruttó hazai termék (GDP), növekedési szakaszba csak a jövő év közepétől kerül ismét a görög gazdaság - közölte hétfőn a görög gazdasági miniszter.
MTI-Eco, 2010. június 21. hétfő, 16:38
Fotó:

Luka Kaceli újságírók előtt úgy nyilatkozott: a jövő év közepi felíveléssel kapcsolatban az teszi a kormányt bizakodóvá, hogy akkorra érnek be a köz- és magánszféra beruházásai, amelyek a globális fellendüléssel együtt pozitívan hatnak majd a görög exportra.

Görögországban 2,5 százalékkal csökkent a GDP az idei első negyedévben, ami meghaladta a hivatalos becslésben szereplő 2,3 százalékot - közölte a görög statisztikai szolgálat (NSS) június elején, végleges adatként.

Negyedéves szinten a görög GDP 1 százalékkal csökkent a március végéig tartó három hónapban. Az előzetes hivatalos becslés kisebb, 0,8 százalékos negyedéves szintű gazdasági visszaeséséről szólt.


Az első negyedévben a fogyasztás 0,7 százalékkal, az export 0,5 százalékkal, az import 6,6 százalékkal mérséklődött éves szinten, míg a beruházások 14,6 százalékkal estek vissza.

HOZZÁSZÓLÁSOK