Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idei első Global Economic Prospects című jelentésében a Világbank azt prognosztizálja, hogy a globális gazdaság az idén 2,7 százalékkal nő a júniusban becsült 2,8 százalékkal szemben, és a tavalyi 2,3 százalékos bővülés után.

A Világbank előrejelzése szerint az Egyesült Államok gazdasága a tavalyi 1,6 százalék után idén 2,2 százalékkal nő. A kínai gazdasági növekedés pedig 6,5 százalékra lassul a tavalyi 6,7 százalékról. Japán GDP-növekedése 1 százalékról idén 0,9 százalékra, az euróövezeté 1,6 százalékról 1,5 százalékra lassul.

A jelentés az európai és közép-ázsiai térségből három országgal foglalkozott: Oroszországgal, Törökországgal és Lengyelországgal.

A Világbank előrejelzése szerint az orosz GDP idén 1,5 százalékkal nő a tavalyi 0,6 százalékos zsugorodás után. A török gazdasági növekedés 2,5 százalékról 3 százalékra gyorsul, a lengyel gazdaság pedig 3,1 százalékkal bővül az idén a tavalyi 2,5 százalék után.

A prognózis szerint Magyarországon a tavalyi 2,1 százalék után idén 2,6 százalékkal, 2018-ban pedig 2,8 százalékkal nő a GDP. Az idei bővüléshez az infrastrukturális kiadások növekedése is hozzájárul.