Olaszországgal az időjárás is elbánik a járvány mellett

Rossz időjárás sújtja Olaszország több vidékét is: egyszerre van lavinaveszély északon, míg Közép-Olaszországban az árvíz tarolja le a településeket. Eközben a koronavírus-járvány sem kíméli az embereket.
Szabó Dániel, 2020. december 7. hétfő, 15:03
Fotó: Getty Images

Olaszországban északon a heves havazás okoz fennakadásokat, ami miatt a hatóságok lavinaveszélyre figyelmeztettek. A tűzoltóknak a hét végén rengeteg helyszínre ki kellett vonulniuk Venetóban, Lombardiában és Toszkánában, főként a heves esőzések okozta veszélyhelyzetek miatt, ami Modena környékén már kitelepítésekkel is járt az árvizek miatt.

Az ítéletidőnek halálos áldozata is van: egy férfi a csatornába zuhant, amikor éppen a károkat mérte fel. Egy kisebb híd összeomlása miatt egy tűzoltóautót is a folyóba borult, de szerencsére senki sem volt benne - írja az Euronews.

Olaszországban 1 728 878 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 60 078, és 913 494-en gyógyultak fel a Covid-19-ből. Az elmúlt napokban rendre emelkedett a járvány miatti megbetegedések száma.

Magyarországon a következő napokban esős, havas esőre van kilátás az időjárási előrejelzések szerint. Sok helyen havazhat is, és várható a szél megerősödése is.

HOZZÁSZÓLÁSOK