Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az olasz csizmát fojtogató szubtrópusi anticiklont ez alkalommal Scipiónak nevezték el, az afrikai partokat meghódító ókori római hadvezérről. Pénteken ígérkezett az év eddigi legmelegebb napjának, bár az egymást érő hőhullámok az idén már áprilistól követik egymást.

Olaszország legforróbb városának szokás szerint az umbriai Terni bizonyulhat, ahol negyven fokot mutat a hőmérő. Ezt Firenze és a Nápolytól nem messzi Caserta követi, ahol 38 fokos a meleg. Rómában csak 36 fokos a hőmérséklet, de a magas páratartalom miatt a hőérzetet 43 fokra teszik. Az olasz főváros tele van turistákkal, akik az utcai kutaknál és a fagylaltozókban keresnek enyhülést a melegre.

Az előrejelzések szerint enyhülés vasárnaptól várható, de jövő hét végétől ismét visszatér a kánikula. Az olasz hatóságok egyelőre nem rendeltek el riasztást.

A hőséget rendkívül erős esőzések és viharok előzték meg az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban, miközben az ország déli térségei több hónapos szárazságra készülnek fel.

A turisztikai hivatal adatai szerint 6,8 millió olasz vette ki nyári szabadságát júniusban. A strandok mind nyitva vannak, a nyílt tenger hőmérséklete is meghaladja a 20 Celsius-fokot az Adriai-tengeren éppúgy, mint Olaszország nyugati partjainál.