Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután az elmúlt hét végén végigperzselte a nap az Egyesült Államok keleti partját - a meteorológiai szolgálat közel 38 Celsius-fokos hőség miatt adott ki riasztást -, Európán a sor, hogy megdöntse az áramfogyasztási rekordokat a légkondicionáló berendezések és a légkeverő propellerek használatával - írja a Bloombert. A forróság teljes erejével lecsap az európai kontinensre: a hűvös időjárásáról és esőiről ismert London lakóinak 34 fokos hőségre kell felkészülniük szerdára és Anglia más térségei sem járnak jobban. Az óriási fordulatra jellemző, hogy a hét végén kellemes 21 fokot mérték a brit fővárosban.

A szigetország időjárási szolgálata még ennél is szörnyűbb meleget, nem kevesebb mint 38 Celsius-fokos déli hőmérsékletet jelez előre Párizsra a hét közepére. Ha egy kicsit délebbre megyünk, akkor a hőség szempontjából már a pokol forróságára számíthatunk. A Madridban tartózkodó magyar turisták, megismerkedhetnek a 40 Celsius-fokot megközelítő hőséggel, ami helyieknek szokatlan, de talán nem ismeretlen.

A nyár első hónapja volt Európában a valaha tapasztalt legforróbb június, az átlagos hőmérséklet több mint két fokkal haladta meg a normálisat - idézi a Bloomberg a klímaváltozás hatásait monitorozó Copernicus Climate Change Service számításait. A hamvasztó hőséget hozó hónap időjárása nyomot hagy a haszonnövények termésmennyiségén, erdőtüzeket okozott és arra késztette a hatóságokat Európa-szerte, hogy korlátozzák a járművezetést a nappali órákban. Emellett persze új lendületet adott a klímaváltozás lehetőségéről és veszélyeiről folyó vitának.

Itthonra is melegfrontot jelez előre az OMSZ: a héten nem lesz 30 fok alatt a legtöbb helyen a csúcshőmérséklet, kivált a hétvégén számíthatunk forróságra, akkor 35 fok felett is lehet az árnyékban mért érték. Csak enyhébb záporok, zivatarok hozhatnak felfrissülést. A részletes, hétnapos előrejelzést itt olvashatja el.