Időt kapott Ciprus

Oroszország beleegyezett a ciprusi adósság visszafizetésének átütemezésébe, a korábban nyújtott hitel kamatának csökkentésébe - derül ki a Nicosiának nemzetközi támogatást nyújtó trojka dokumentumából.
MTI, 2013. május 6. hétfő, 14:46
Fotó: Napi.hu

A nemzetközi hitelnyújtók, a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság április 30-án kelt, és most ismertetett dokumentuma szerint Oroszország két évvel meghosszabbította a 2011-ben felvett és eredetileg 2016-ban lejáró 2,5 milliárd euró adósság visszafizetésének idejét, a kamatot pedig 4,5 százalékról 2,5 százalékra csökkenti.

A bankválságba került Ciprusnak tízmilliárd eurós nemzetközi segítségnyújtást hagyott jóvá a trojka. A mentőcsomaghoz az EU az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) keretéből 9 milliárd euróval, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egymilliárd euróval járul hozzá. További 13 milliárdot Ciprusnak kell biztosítania a válságkezeléshez.

A trojka április végi keltezésű dokumentuma szerint a három évre szóló 10 milliárd eurós hitelkeretből 3 milliárdot májusban szabadítanak fel Ciprusnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.05.07 10:48

az orosz oligarchák pénzét a ciprusi bankokon keresztül felélték a görögök.

ciprus csak közvetítő volt (az oroszok pénzét görög állampapírokba fektették a bankjai),de rajta csattant legnagyobbat az ostor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2013.05.06 15:55

Erre a pénzre keresztet vethetnek az oroszok, és a trojka is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html