Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lengyelországban található autóipari gyárak Európában a legfejlettebbek közé tartoznak technológiai szempontból: 39 százalékuknak van vizsgálati és fejlesztési részlegük, 30 százalékuk pedig ökojárművekhez való részegységeket is gyárt. A vizsgált országok közül csak Magyarország innovatívabb - írja a Business Insider Polska a MotoBarometr felmérésre hivatkozva.

Magyarországon a cégek több mint fele rendelkezik kutató és új technológiai részleggel, 43 százalékuk pedig már gyárt is részeket a jövő autóihoz - derült ki a a MotoBarometr 2018 legújabb kiadásából. A lengyel járműipari ágazat képviselőinek több mint fele szerint Lengyelországnak van esélye arra, hogy új alkatrészgyárak települjenek az országban és a már működő üzemek újabb megrendeléseket kapjanak.

A megkérdezettek csaknem fele úgy gondolja, hogy a lengyel motorizációs ipar a csúcson van és 5 év alatt képes lesz utolérni a legfejlettebb motorizációs piacokat: Kínát, vagy az Egyesült Államokat. A szakértők szerint Csehország és Törökország mellett Lengyelországnak vannak a legjobb kilátásai ezen a téren. Ugyanakkor komoly terveik vannak a románoknak és az oroszoknak is.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu