Így áll a nagy lengyel-magyar verseny

Már nem sokkal van a lengyel autóipar előtt a magyar járműgyártás a technológiai fejlesztések terén.
Barabás Júlia, 2018. október 26. péntek, 19:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Lengyelországban található autóipari gyárak Európában a legfejlettebbek közé tartoznak technológiai szempontból: 39 százalékuknak van vizsgálati és fejlesztési részlegük, 30 százalékuk pedig ökojárművekhez való részegységeket is gyárt. A vizsgált országok közül csak Magyarország innovatívabb - írja a Business Insider Polska a MotoBarometr felmérésre hivatkozva.

Magyarországon a cégek több mint fele rendelkezik kutató és új technológiai részleggel, 43 százalékuk pedig már gyárt is részeket a jövő autóihoz - derült ki a a MotoBarometr 2018 legújabb kiadásából. A lengyel járműipari ágazat képviselőinek több mint fele szerint Lengyelországnak van esélye arra, hogy új alkatrészgyárak települjenek az országban és a már működő üzemek újabb megrendeléseket kapjanak.

A megkérdezettek csaknem fele úgy gondolja, hogy a lengyel motorizációs ipar a csúcson van és 5 év alatt képes lesz utolérni a legfejlettebb motorizációs piacokat: Kínát, vagy az Egyesült Államokat. A szakértők szerint Csehország és Törökország mellett Lengyelországnak vannak a legjobb kilátásai ezen a téren. Ugyanakkor komoly terveik vannak a románoknak és az oroszoknak is.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2018.10.27 11:02

"Magyarországon a cégek több mint fele rendelkezik kutató és új technológiai részleggel, 43 százalékuk pedig már gyárt is részeket a jövő autóihoz "
Ejnye, a lengyelek nem olvassák a magyar libsi "szagértőket"?
Hiszen akkor tudnák, hogy Magyarország primitív összeszerelő ország. Itt nincs fejlesztés, innováció...
Még ilyet, hogy a legfejlettebb, leginnovatívabb a magyar autóipar...
Hiszen versenyképtelenek vagyunk...
Nos azt hiszem tényleg azok.
Legalábbis a libsi szagértő-újságírónak álcázott propagandisták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html