Így cselezik ki ügyesen Trumpot

Néhány nappal azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, Hawaii törvényhozása már alá is írta a törvényt, ami összhangba hozza az állam környezetvédelmi szabályozását a párizsi elvekkel - írta a 444.hu a Reuters híre alapján.
Domokos László, 2017. június 8. csütörtök, 10:27
Fotó: Napi.hu

Ezzel a Hawaii lett az első amerikai állam, amelyik kerülőúton visszatért a párizsi egyezményhez, de számos másik állam és város követheti.

Kalifornia, New York és Washington állam kormányzói a héten létrehoztak egy nem hivatalos "klímaszövetséget", amelynek aláírói szintén elköteleződnek a párizsi egyezmény céljai mellett, ehhez csatlakozott Hawaii is - írta a portál.

Az amerikai népet megterhelő magas költségekkel indokolta a párizsi klímavédelmi egyezményből való kilépést június 1-jén az amerikai elnök.

Trump szerint az Egyesült Államok így is a világ vezető energiatermelője, nincs hát szüksége az amerikai munkásoknak ártalmas, rossz megállapodásra. "Az amerikai elnöknek elsődleges kötelessége, hogy a saját népét védje" - fogalmazott, s szavai szerint az ő feladata az, hogy a Pittsburghben élők, és ne a párizsiak jövőjével foglalkozzon.

A kilépés folyamata azonban lassú: legkorábban egy nappal a következő amerikai elnökválasztás után, 2020 november 4-én léphet ki az USA hivatalosan.

HOZZÁSZÓLÁSOK