Így dönthet az MNB hétfőn

Nemzetközi fronton csendes lesz a hétkezdet, míg idehaza a GKI konjunktúrajelentésére és az MNB kamatdöntésére figyelhetünk.
NAPI, 2010. szeptember 24. péntek, 14:34
Fotó:

Szeptember utolsó hetének első napjára nemigen várhatóak fontos külföldi makroadatok, egyedül az USA-ból - a chicagói és a dallasi Fed-körzetből - érkező feldolgozóipari indexek tarthatnak számot érdeklődésre.

Ami a várható hazai eseményeket illeti, hétfőn válnak publikussá a GKI legfrissebb konjunktúraindexei, valamint kora délután tartja kamatdöntő ülését az MNB monetáris tanácsa.

A Napi által megkérdezett piaci elemzők szerint csak az 5,25 százalékos alapkamat tartása képzelhető el a testület ülésén. Az utóbbi egy hónapban két kedvező hazai esemény is történt: a kormány elkötelezte magát a jövő évi 3 százalék alatti hiánycél mellett, valamint a vártnál jobb, 3,7 százalékos augusztusi inflációról számolt be a KSH. A kormány bejelentése éles fordulatot jelentett az eddigi kommunikációban, ezzel a kamatemelésre vonatkozó piaci várakozások "kiárazódtak" - véli Suppan Gergely, a Takarékbank szakértője.

HOZZÁSZÓLÁSOK