Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akik olvasnak két évvel tovább élnek - számol be az amerikai Yale University kutatói - Avni Bavishi, Martin D. Slade, Becca R. Levy - által végzett kísérletről a Pénzügyi Szemle Online.

Az egyetem kutatói összesen 3635 ötven évnél idősebb embert vontak be a kísérletbe, a csoportban mindenféle végzettséggel, jövedelemmel rendelkező nők és férfiak voltak vegyesen.

A kutatás azt nézte, hogy milyen valószínűséggel élik meg a következő éveket azok, akik egyáltalán nem olvasnak.Valamint azok, akik hetente minimum vagy maximum 3,5 órát olvasnak. Az eredmény egyértelmű, akik többet olvasnak magasabb várható életkorra számíthatnak.

Kiderült a kutatásból az is, hogy az olvasók erősebb kognitív készségekkel rendelkeznek - tanulási képesség, memória, problémamegoldás, figyelem, beszéd és nyelvi készségek, logika trén - és jóval ellenállóbak napjaink egyik súlyos betegségével, a depresszióval szemben. Emellett kimutatták, hogy a vizsgált szempontból újságok és magazinok olvasása közel sem olyan hatásos, mint a könyveké. (A teljes, angol nyelvű kutatást itt nézheti meg.)