Így is megállapodhat az EU Londonnal

Sem a norvég sem a svájci minta nem ültethető át Nagy-Britanniára, az unió valószínűleg egy ukrán típusú társulási megállapodást köt majd Londonnal - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1-en vasárnap.
Szepesi Anita, 2017. április 30. vasárnap, 10:09
Fotó: Napi.hu

Ez az új generációs társulási megállapodás politikai jogokat, biztonságpolitikai és gazdasági együttműködést egyaránt tartalmaz, illetve lehetővé tesz.

Úgy vélte, a kilépés gazdasági hatásait évtizedekre terjednek. A rövid távon pozitív hatások akár negatívba is fordulhatnak, kérdés, hogy a külkereskedelmének eddig 50 százalékát kitevő európai piacokat miként érinti majd a kilépés.

Az unió tagállamainak vezetői szombaton állapodtak meg az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások fő irányelveiről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.04.30 11:13

a magyarorkat az érinti főleg, hogy azok, akik a kilépés pillanatában már legalább 5 éve folyamatosan az országban éltek, azok valószínűleg megkapják a végleges tart engedélyt, a többieknek viszont menniük kell.

azaz a 2014 márciusa óta ott élők maradhatnak, a többiek viszont kereshetnek új országot, ami a nyelvtudás hiánya , miatt komoly nehézségeket fog okozni.
a helyi nyelv ismerete nélkül ugyanis max mosogató lehet a delikvens,ez volt a uk előnye a magyarok számára , angolul visznylag sokan beszéltek.

az viszont biztos ,hogy magyarországra nem sokan fognak visszaköltözni , a többség másik nyugati országba megy, ha kiteszik ő ket a britek.

2019 ben rázudul majd a britektől kizavart többmillió kelet európai a német , benelux és skandináv munkaerőpiacra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html