Így kellene kezelni a menedékkérőket - állást foglalt az Európai Parlament

Támogatni kell a menedékkérők és a menekültek munkába állását a befogadó országokban, mert az egyrészt segítene az érintettek emberi méltóságának helyreállításában, másrészt enyhítené a központi költségvetés terheit - hangsúlyozta az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén kedden elfogadott állásfoglalás.
MTI, 2016. július 5. kedd, 17:59
Fotó: Napi.hu

A 486 igen szavazattal, 189 ellenében és 28 tartózkodás mellett elfogadott dokumentumban kiemelték, hogy a lakhatáshoz, az oktatáshoz, a szociális védelemhez és a munkaerőpiachoz való hozzáférés megkönnyítése fontos szerepet játszik a menekültek önértékelésének helyreállításában és lehetővé teszi számukra, hogy önfenntartók és gazdaságilag függetlenek legyenek.

A képviselők leszögezték, a "menekültek társadalmi befogadásának dinamikus, kétirányú folyamatnak kell lennie, ahol mindenkinek megvannak a jogai és kötelességei és ahol a folyamat önszabályzó módon alkalmazkodik a valós helyzethez".

A nem kötelező érvényű állásfoglalásban azt írták, hogy a menekültek integrációja során nagy hangsúlyt kell fektetni a nyelvtanulásra, az érintettek önállósodása érdekében pedig fontos "korán és tisztességesen felmérni készségeiket és elismerni, érvényesíteni képesítéseiket".

"Mivel néhány tagállamban és régióban még mindig riasztóan magas a fiatalkori és tartós munkanélküliség, a menekültekre és menedékkérőkre irányuló intézkedések során nem használhatók fel olyan pénzügyi források, amelyeket más hátrányos helyzetű csoportokra vonatkozó programokra szántak.

Nem kell külön munkaerőpiac

A képviselők elutasítják, hogy a menekültek számára külön munkaerőpiacot hozzanak létre, és támogatják, hogy a mindenkori nemzeti minimálbér rájuk is érvényes legyen" - olvasható az állásfoglalásban.

Kósa Ádám fideszes EP-képviselő szerint "a baloldali többség újra színt vallott: az EU-s álláskeresőkkel szemben a migránsokat akarja előnyben részesíteni; a demográfiai kihívás kapcsán a gyermekvállalás és a családok támogatása helyett a bevándorlást támogatja". Hangsúlyozta, az unióban 21 millió munkanélküli van, sokan fiatalok, a "kényszerbetelepítés az ő kilátásaikat csökkenti". "A Fidesz-KDNP ezt a politikát nem tudja támogatni" - tette hozzá.

Jó a gazdaságnak

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció képviselője ezzel szemben azon véleményének adott hangot: "az európai polgárok érdeke, hogy az Európába érkezett menekültek minél gyorsabban elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon és adófizető polgárokká váljanak". Szerinte "ez jó a gazdaságnak, újabb munkahelyeket teremt, és növeli a sikeres társadalmi integrációjuk esélyét is".

Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője ugyanakkor úgy vélekedett, hogy "a jelentés azon az illúzión alapul, hogy a bevándorlók integrálhatók az európai társadalomba, kultúrába".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ezt-neked, 2016.07.07 18:04

@foldnyuzo: "Nem kell elmenni! Így még lelkiismeretfurdalása sem lehet senkinek, győz ugyan Orbán kívánsága csak érvénytelen lesz a procedúra."

Teljesen egyetértek veled, a szemétkedéseik miatt meg is érdemlik a "kokikat, és sallereket" mert elég ocsmány dolog "migráns"-ozni, ha amellett teljes gőzzel árulják a letelepedési/állampolgársági kötvényeket, és külföldről hoznak vendégmunkásokat, ahelyett, hogy a Magyar kis keresetű dolgozók nettó bérét, legalább a normál megélhetéshez szükséges szintre emeltetnék!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.07.07 17:46

@Ezt-neked:
"Ostoba szélsőjobber" mennyivel szebb és finomabb kifejezés mint a férgezés meg a kötőszóként használt hülyézés.
És még te szidalmazod! A vergődés sem kutya amit emleget.
Soha nem a téma a cikk, hanem a személyeskedés, de azért bizonyos dolgokra érzékeny a lelkem, az ha nevén nevezd a sötétséget ami uralja!

Egyébként ennek a népszavazásnak egyetlen célja van, ORBÁN-t megerősíteni!
Ez még a Jobbiknak sem érdeke, ha váltani akar, ezért nagyon kíváncsi leszek mit tanácsolnak választóiknak!
Nem kell elmenni! Így még lelkiismeretfurdalása sem lehet senkinek, győz ugyan Orbán kívánsága csak érvénytelen lesz a procedúra. Ez nagy koki lenne a felcsúti géniusznak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ezt-neked, 2016.07.07 15:38

@MLB2016: "köztársasági elnök, a kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére pedig elrendelheti."

Na pontosan ezért írom le, hogy ostoba szélsőjobber, mert saját magad írod le, " vagy százezer választópolgár kezdeményezésére" viszont azt már képtelen vagy felfogni, hogy ahhoz meg szükségeltetik egy egyéni képviselői indítvány, amelyet a több mint valószínű, hogy az országgyűlés már az összetételéből fakadóan is leszavazta volna! Ezt a helyzetet kerülte el a Nyakó, amikor azt a lehetőséget választotta, hogy mint magánszemély kezdeményez népszavazást!
Nem olyan bonyolult ez, csak neked az, mert játszod a hülyét, hogy nem érted! Persze én is játszanám, a te helyedben, mert nem jött össze az agyatlan kigyúrt kopasz cimboráidnak az akciója!:)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2016, 2016.07.07 14:58

@Ezt-neked: "Te ostoba szélsőjobber.."
Jajj, már megint ez az ostobázás. Kétségbeesett vergődésedben megint csak a szidalmazás maradt. Ennyi telik tőled.
"országgyűlésben is benyújthatta volna a kérelmét 100 ezer aláírással"
Nem mondod... :) Mintha írtam volna már tegnap este 9-kor (idézem magam): '200e választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés elrendeli az országos népszavazást; a köztársasági elnök, a kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére pedig elrendelheti.'
..és akkor ez "egyéni" vagy " tömeges" lett volna?? :D :D

Nem is reszelem a fingot veled. Ilyen fogalmak nincsenek, de ennek belátásához ostoba vagy. Vergődj tovább, hülyébbnek már úgy sem fogsz tűnni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ezt-neked, 2016.07.07 14:12

@MLB2016: "Amit te elneveztél "egyéni kezdeményezésnek", az valójában népszavazásra javasolt kérdés benyújtása, amit legalább húsz, de legfeljebb harminc választópolgár támogató aláírásával ellátva kell benyújtani."

Te ostoba szélsőjobber, miféle baromságokat írogatsz? A Nyakó képviselőként az országgyűlésben is benyújthatta volna a kérelmét 100 ezer aláírással, (biztosan nagyon nehezen kaparták volna össze) és akkor az országgyűlésnek kellett volna megszavaznia a népszavazást, de ez mint tudjuk az esélytelen lett volna!
Ezért akarta úgy benyújtani a kérdést az OVB felé, mit ahogyan azt bármely magánszemély megteheti, és ezt akarták meggátolni az agyatlan kopasz kigyúrt cimboráid, csak nem jött nekik össze a dolog, mert még is a Nyakó kérdését fogadták be, vagyis csak visszanyalt az a fagyi!
Csinálhatsz úgy is, mint aki nem érti, és hülye hozzá, viszont az is benne van a pakliban, hogy valóban hülye vagy hozzá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html