Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A washingtoni Fehér Ház által helyi idő szerint csütörtökön ismertetett elképzelések között szerepel egy exportösztönző kabinet felállítása. A testületben a külügy-, a pénzügy- és a kereskedelmi miniszter mellett a Fehér Ház, valamint kereskedelmi ügynökségek tanácsadói kapnának helyet. Obama tervezi egy "elnöki exporttanács" létrehozását is, amely neki adna tanácsokat kereskedelmi kérdésekben. Ez utóbbi testületet Jim McNerney, a Boeing repülőgépgyártó elnök-vezérigazgatója és Ursula Burns, a Xerox vezérigazgatója vezetné.


Az export pénzügyi ösztönzése érdekében Obama bejelentette, hogy az amerikai Export-Import Bank kétmilliárd dollárnyi hitelt nyújt a kis- és középvállalatok tengerentúli kivitelének támogatására.


Az amerikai export támogatására a Fehér Ház idén negyvennél több kereskedelmi képviseletet hozott létre. A kereskedelmi minisztérium most az állami és a magánszféra együttműködésén (angol nyelvű elnevezésének kezdőbetűivel PPP) alapuló programot indít annak érdekében, hogy az olyan amerikai csomagküldő óriáscégek, mint a FedEx, az UPS, valamint az amerikai posta segítse az eddig csak egy-két külföldi országba exportáló amerikai vállalatok kivitelének bővítését.


Obama elképzelései között szerepel új kereskedelmi megállapodások megkötése is.

A magasan fejlett technológiájú termékek kivitelét pedig úgy segítenék elő, hogy a jelenlegi 30-60 napról 30 percre csökkentenék a mobiltelefonok, internetes hálózati tárolórendszerek és egyéb, titkosított technológiát tartalmazó termékek exportengedélyeztetésének időtartamát.