Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelentés összefoglaló megállapításai szerint az amerikai gazdaság csekély inflációs nyomás mellett tovább növekedett a felmérés októbertől november közepéig tartó periódusában, miközben erősödött az ingatlanpiaci és a szolgáltatási aktivitás.

A gazdasági szereplők szubjektív megítélése alapján összeállított jelentés megállapítja, hogy az elnökválasztás a körzetek egyikében sem váltott ki érzékelhető "zökkenőt" a gazdasági aktivitásban.

A Fed 12 körzetében "túlnyomórészt pozitívnak" ítélték meg a konjunkturális kilátásokat, a körzetek felében "mérsékelt növekedésre" számítva.

Hét körzet számolt be a munkaerő-kínálat szűküléséről, de összességében javult a foglalkoztatási helyzet. A chicagói körzetben pedig már minden szakképesítési szinten szakemberhiányról számoltak be, ami az építőiparban kivitelezési fennakadásokhoz is vezetett.

A Bézs Könyv az előző négy kiadással megegyező szóhasználatban "mérsékeltnek" nevezte a bérnövekedési nyomást.

A feldolgozóipar termékei iránt vegyesen alakult a kereslet, dollár árfolyamának erősödését több régióban a feldolgozóipari teljesítmény növekedését fékező tényezőként jelölték meg.

A Fed évente nyolc alkalommal állítja össze gazdasági hangulatjelentését a 12 regionális Fed illetékeseinek a mértékadó helyi gazdasági szereplőkkel lefolytatott interjúi alapján.