Így látják külföldön Merkel és Orbán találkozóját

Merkel és Orbán összecsapott (clash) egymással az EU migrációs politikája kapcsán, Magyarország és Németország vezetője sértegették egymás (trade barbs) a bevándorlással összefüggésben. Ilyen címekkel ír a világsajtó a két politikus találkozóját követő sajtóértekezletről.
Komócsin Sándor, 2018. július 6. péntek, 18:56
Fotó: Shutterstock

Angela Merkel és magyar kollégája keményen megütközött (butted heads) egymással azon, hogyan kellene kezelnie a bevándorlókat Európának - indítja a német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatójáról szóló beszámolóját a Deutsche Welle angol nyelvű oldala. Merkel arról beszélt, hogy humánus hozzáállásra van szükség, miközben Orbán a határok lezárását szorgalmazta.

Emberi lények

Közös sajtókonferenciájukon Merkel "problémának" minősítette a magyar kormány migrációs politikáját. Emberi lények érkeznek ide, Európa legfőbb üzenete velük szemben az, hogy itt humánus bánásmódban lehet részük - fejtegette. A kancellár asszony továbbra sem szeretné, ha a kontinens "Európa erőddé" változna - emelte ki a Washington Post a német politikus mondanivalójából.

Merkel szerint Európa nem zárhatja el magát hermetikusan a világon megjelenő szenvedéstől. Az illegális bevándorlást, csak a legális csatornák üzemeltetésével lehet visszaszorítani.

Európa erőd

A magyar vezető szerint azonban azzal mutathatja meg humanitását Európa, hogy megszünteti a bevándorlás ösztönzőit, azaz megelőzi, hogy az emberek útra keljenek. Úgy kell emberségesnek lennünk, hogy ezzel nem képzünk vonzerőt, és ennek a legjobb módja a határok lezárása. Nem szabad beengedni a bajkeverőket. Ha az emberek ide tudnak jönni, akkor ide is fognak jönni. Orbán hozzátette ehhez, hogy Németország hálás lehet a magyar határzárért, amely az oda igyekvők előtt is lezárja az utat.

A két vezető csak egy dologban értett egyet: abban, hogy a magyar és a német kormány különbözőképpen gondolkodik arról, hogyan kellene kezelni az európai bevándorlási válságot.

Tárgyalás után tárgyalás

Ezzel a hírportálok le is zárták a Merkel-Orbán csúcsról szóló beszámolóikat, és továbbléptek arra, ami a következő hetekben várható. Az amerikai sajtóorgánum idézi Horst Seehofer német belügyminisztert, aki szerint nehéz tárgyalások kezdődnek Olaszországgal és Görögországgal arról, hogy visszafogadják a náluk regisztrált, majd tőlük Németországba eljutó bevándorlókat. Július második hetében erről tárgyal a német, az osztrák és az olasz belügyminiszter.

Olasz feltételek

Eközben a Seehofernél nem kevésbé bevándorlófaló Matteo Salvini olasz belügyminiszter elismételte országa régi követelését, miszerint az országában rekedt bevándorlókat - a korábban elfogadott EU-s megállapodásoknak megfelelően - szét kell osztani az uniós tagállamokban abból a célból, hogy elbírálják a menekültkérelmüket, s eldöntsék, maradnak-e vagy vissza kell fordulniuk.

Salvini kategorikusan fogalmazott: addig szó sem lehet a vándorlók visszafogadásáról, amíg ezt a kérdést nem rendezik. Van egy további feltétele is, nevezetesen látni akarja, hogy konkrétan milyen emberi, technikai és pénzbeli támogatást kapnak az EU külső határainak védelméhez.

A fotó forrása: Sergey Nivens/Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix6, 2018.07.08 12:02

@Abbe:
"Szellemi elődeidhez hasonlóan nem hiszem, hogy problémát okozna köreidben az áttérés"

Súlyos tévedésben vagy, a jobboldal nem elfogadó-befogadó!
:D
Az a ti privilégiumotok! Titeket nem is kell majd téríteni, önként fogjátok felvenni az iszlámot és az egyszínű fekete burkát a "sokszínűség" jegyében!

"Hasonló mentalitású egyének szolgálták ki Horthyt, Kádárt, a munkásőrséget és most a fideszt...."

Ja ha már a mentalisásról esik szó, te/ti kiket szolgáltok? G. merkelt, az arab imámokat vagy G. sorost?
Az egyik jobb mint a másik, az egyik jobban utálja a keresztényeket és az európai kultúrát mint a másik!
Büszke lehetsz magadra, jó csicska vagy!

"A kereszténységhez való viszonyotok olyan, mint a Párttitkár Fiáé."

A "párttitkár fia" ezek szerint a jobbik eset, ő nem foglalkozott a vallással, ellentétben veled/veletek, akik kifejezetten ellenségesen viselkedtek a keresztényekkel szemben!
Sokkal rosszabbak vagytok mint a "párttitkár fia"!
:(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.07.08 10:43

@Abbe: ennek a Horthy kultusznak a magvát Sztálin
vetette el azzal hogy futni hagyta a fehérlovast ahelyett
hogy hagyna volna lógni mint a többi háborús bűnöst
A II. v.h. lezajlott - nincs mit magyarázkodni
Azzal hogy nagy lelkesedéssel asszisztáltak a vidéki zsidók
likvidáláshoz - tény. Messze nem kerül az ország
olyan kifosztott állapotba ha ez nem történik, lett volna mit
enni - nem lett volna 56 sem - és azt követő szovjet megszállás
Tök másképp alakulhatott volna minden
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2018.07.08 10:12

@krix6: " Csak a tetves muziknak tetszik G. merkel muziinváziós tevékenysége."

Most tételezzük fel, hogy igazad lesz és a muzik nyerik a mérkőzést.
Szellemi elődeidhez hasonlóan nem hiszem, hogy problémát okozna köreidben az áttérés:))

Hasonló mentalitású egyének szolgálták ki Horthyt, Kádárt, a munkásőrséget és most a fideszt....

A hozzád hasonlóak lennének az elsők, akik bizonyítani tudnák, hogy mindig is az iszlám hívei voltak, csak kényszerből lettek "keresztények"....

A kereszténységhez való viszonyotok olyan, mint a Párttitkár Fiáé.
" Akkor volt közel a templomhoz, ha a falának pattant a labda"
Ezt egykori társai állították róla....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix6, 2018.07.08 09:53

@kovi1970:
Köszi a gratulációt more. Te ugye muzi vagy?
Mert a vartyogásod alapján erre következtetek.
:D
Csak a tetves muziknak tetszik G. merkel muziinváziós tevékenysége.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.07.08 09:49

@zana: hagyja ZANA nem sokára enni sem lesz a
jobbiknak - hallom anyagi gondokkal küszködnek
szegények - szerintem a NET-ért sem fizetnek már
eltűnnek a süllyesztőben
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html