Így ünnepelte a magyar nagykövetség Trumpot - meglepő kijelentés

Donald Trump amerikai elnök tanácsadói is részt vettek szombaton a magyar nagykövetség Trump beiktatása alkalmából rendezett ünnepségén. A nagykövet szerint "Magyarország megerősítette helyét az új amerikai republikánus kormányzat geostratégiai térképén", illetve végre nem kell "fantomok ellen" küzdeni.
MTI, 2017. január 22. vasárnap, 09:50
Fotó: MTI/AP

A washingtoni magyar nagykövetség - csakúgy, mint például az Egyesült Királyság, Franciaország vagy Kuvait diplomáciai képviselete - a nagykövetség új épületében - ünnepséget és Ádám György zongoraművész részvételével koncertet rendezett Donald Trump beiktatása alkalmából. A rendezvényen befolyásos republikánus politikusok jelentek meg és mondtak rövid beszédet.

Jelen volt és beszédet mondott - mások mellett - Mike Coffman, coloradói képviselő, a törvényhozás magyar-amerikai lobbicsoportjának prominens tagja, Steve King, iowai képviselő, a kaliforniai Devin Nunes, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és Donald Trump hatalomátadást bonyolító csapatának alenöke, vagy Marsha Blackburn, Tennessee képviselőnője, aki szintén a hatalomátadást bonyolító csapat alelnöke volt.

Több politikus pedig - így például Mike Pompeo, a CIA várható vezetője, vagy a floridai Dennis Ross - a munkatársával képviseltette magát a rendezvényen.

Magyar részről Megyesy Jenő, Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója, Perényi Zsigmond a miniszterelnöki hivatal helyettes államtitkára, Kumin Ferenc New York-i főkonzul és az éppen Washingtonban tartózkodó magyar parlamenti küldöttség tagjai, Mesterházy Attila, Firtl Mátyás, Szakács László és Velez Árpád vett részt.

Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete hangsúlyozta, hogy a rendezvénnyel, illetve az új elnök beiktatásával végleg lezárható az a korszak, amelyben Magyarországnak a magyar-amerikai kapcsolatokban "fantomok ellen" kellett küzdenie. A szombati rendezvénnyel - tette hozzá a nagykövet - "Magyarország megerősítette helyét az új amerikai republikánus kormányzat geostratégiai térképén".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.01.22 22:40

@stat: "csakúgy, mint például az Egyesült Királyság, Franciaország vagy Kuvait diplomáciai képviselete"
Feltételezem az új elnökök beiktatására a nagykövetségek szoktak valamiféle bulit rendezni, elsősorban kapcsolatépítés jelleggel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.01.22 22:37

Micsoda ostobaság már megibt? Kik azok a fantomok?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2017.01.22 21:01

Nem értem, mire ez a nagy sietség? Talán előbb meg kéne ismerni az új elnököt. Mint volt üzletember, talán másként értékeli ezt a gyors "helymegerősitést".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html