Az élelmiszerárakkal és az energiaárakkal nem számoló maginfláció novemberben havi bázisú alapon 0,2 százalék volt, míg éves alapon 1,7 százalék.

A piaci elemzők a novemberi inflációt és a maginflációt egyaránt 0,1 százalékra várták. A várakozások és a tényleges adatok is jóval alatta vannak az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve 2,0 százalékos inflációs célszámának.

Novemberben az energiaárak összességében 1,0 százalékkal csökkentek. Ezen a kategórián belül az üzemanyagok ára 1,5 százalékkal mérséklődött, a földgáz ára 1,8 százalékkal csökkent, az elektromos áram ára viszont 0,3 százalékkal nőtt.

Az élelmiszerek közül a gyümölcsök és a zöldségek ára 0,7 százalékkal csökkent, a különböző húsok, a baromfi, a hal, a tojás és az alkoholmentes italok ára pedig mind 0,2 százalékkal ment lejjebb novemberben. A pékáruk ára nem változott, a tejtermékek ára 0,4 százalékkal nőtt, a fenti csoportokon kívüli élelmiszerek ára 0,5 százalékkal drágult.

Az új gépjárművek ára 0,1 százalékkal csökkent, de a használt autók ára pontosan ugyanennyivel nőtt. A ruházati cikkek ára 0,4 százalékkal mérséklődött, a lakhatási költségek és a közlekedési kiadások 0,3-0,3 százalékkal emelkedtek.