Erzsébet királynő részt vett egy nyilvános eseményen

Erzsébet királynő március óta először vett részt nyilvános eseményen: unokájával, Vilmos herceggel tett látogatást a Salisburyben található Tudományos és Technológiai Honvédelmi Laboratóriumban - írja a Travelo.
Szász Péter, 2020. október 17. szombat, 13:29
Fotó: Reuters

A látogatás célja az volt, hogy megköszönje a munkát azoknak a szakembereknek, akik két évvel ezelőtt a Szergej Szkripal, volt kém és lánya mérgezéséhez kapcsolódó feladatokban vettek részt.

A királynő nem viselt maszkot, bár ez kültéren nem is kötelező és a távolságot is tartották. Emellett mindenkit teszteltek, aki találkozott a királynővel, és csak negatív teszttel lehetett az uralkodó közelébe menni - olvasható a turisztikai portálon.

Erzsébet királynő márciusban hagyta el a londoni Buckingham-palotát, hogy férjével, a 99 éves Fülöp herceggel a windsori kastélyban töltse a karantént. Azóta csak két hivatalos eseményen jelent meg: júniusban a Trooping the Colour zászlós díszszemlén, és Sir Tom Moore lovaggá ütésén, mindkettő zárt ajtók mögött zajlott. Az uralkodó részt vett emellett unokája, Beatrice hercegnő júliusi esküvőjén, körülbelül 20 közeli barát társaságában.

HOZZÁSZÓLÁSOK