Ilyen hírt akarnak hallani a diákok és a szülők

Montenegróban elhalasztották az iskolakezdést a koronavírus-járvány kiújulásának veszélyére hivatkozva. Ez nem jelenti azt, hogy a pánikban született intézkedésről lenne szó.
Barabás Júlia, 2020. augusztus 21. péntek, 07:22
Fotó: Napi.hu

Montenegróban egy hónappal elhalasztották az iskolakezdést, így az új iskolaév október elsején kezdődik majd - adta közre az ország tanügy-minisztériumának bejelentését a vajdasági Szabad Magyar Szó. - Az iskolaév kezdetét a közegészségügyi intézet javaslatára október elsejére halasztottuk, tekintettel arra, hogy az egészségügyi hatóságok szerint a gyerekek egészsége szempontjából kockázatos lett volna a megszokott időpontban elkezdeni az iskolaévet. Habár a járványhelyzetet ellenőrzés alatt tartjuk, annak alakulása továbbra is bizonytalan és összetett - olvasható a közleményben.

A halasztás az iskolákra és az iskoláskor előtti intézményekre egyaránt vonatkozik, a közegészségügyi intézet a következő napok során pontos útmutatást ad a tanügyi dolgozóknak, hogy mi módon szervezzék meg a munkát az iskolákban, és az óvodákban, amikor majd elkezdődik a tanév. A közleményben hozzátették, hogy amíg tart a meghosszabbított szünidő, addig a korábban meghatározott rendszer szerint a továbbiakban is fizetett szabadságon maradhatnak a 11 évnél fiatalabb gyermekek szüleinek, vagy nevelőinek egyike.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix10, 2020.08.21 10:29

Októberben jobb lesz?
Változik addigra valami?
Változik de ROSSZ IRÁNYBA, ugyanis minél hűvösebb van, annál jobban terjed a vírus...
Grat. a halasztáshoz...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html