Ilyen egy igazi orosz miniszter

Kiállították az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter festményeit, grafikáit és fafaragásait szerdán a Tuvai Köztársaság fővárosában, Kizilben.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 7. csütörtök, 06:14
Fotó: AFP

A moszkvai védelmi tárca közlése szerint Sojgu alkotásait a Vörös Hadsereg megalakításának 100. évfordulója alkalmából elindított művészeti és kiállítási projekt keretében mutatják be. A tárcavezető alkotó tevékenységének eredményét először láthatja a nagyközönség. (Olyan fordulat jöhet, amibe beleremeg a világ.)

A Tuvai Aldaan-Madair Nemzeti Múzeumban megnyílt kiállításon egyebek között láthatók az orosz fegyveres erők központi múzeumának az 1919 és 1982 közötti időszakából származó plakátgyűjteményének darabjai, valamint a vezérkar történeti könyvtárának Oroszország ázsiai részéről készült különleges térképei. A látogatók emellett, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a második világháború veteránjainak képeit, valamint kortárs képzőművészek Szíriában készült alkotásait tekinthetik meg.

A 63 éves Szergej Sojgu egyébként az Oroszországhoz tartozó, Mongóliával határos Tuva Köztársaság szülötte - írja az MTI.

A fotó forrása: Mladen Antonov/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK