Ilyen fordulattal járt az áfacsökkentés a szomszédban

A román kiskereskedelmi forgalom volumene 7,4 százalékkal bővült az idei év első tíz hónapjában a tavalyi hasonló időszakhoz képest.
MTI, 2015. december 11. péntek, 16:43
Fotó: Reuters

A növekedés elsősorban az élelmiszer, ital és dohánytermékek eladásának köszönhető, amely 17,1 százalékkal nőtt. Az üzemanyag értékesítése 5,8 százalékkal emelkedett, a nem élelmiszereké 0,9 százalékkal. A kiigazított érték szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 6,9 százalékkal nőtt az első tíz hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva.

Éves összevetés alapján októberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 11,1 százalékkal nőtt a tavalyi tizedik hónaphoz mérten. A román gazdasági növekedésnek a belföldi fogyasztás az egyik fő hajtóereje. A fogyasztás azt követően nőtt meg, hogy a kormány csökkentette az általános forgalmi adót úgy, hogy kiterjesztette a 9 százalékos, kedvezményes kulcsot valamennyi élelmiszerre.

A bukaresti kormány az idén hivatalosan 3,4 százalékos gazdasági növekedésre számít, de a 4 százalékos GDP-bővülést sem tartják kizártnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

makkmarci, 2015.12.12 00:17

Nem tudom mi a gond!
Itt is "csökkent" az áfa elvtársak!
25-ről 27-re!
Itten a nemmegszorítások kormánya uralkodik!
Nemmegszorítás, nemhárítjákát, nemazemberekfizetikmeg
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html