Hétfőn a müncheni ifo gazdaságkutató intézet februári németországi üzleti hangulatindexére lehet számítani, ezen kívül csak az amerikai lakáseladások januári statisztikája kaphat nagyobb figyelmet a piaci befektetőktől.

Kedden a Destatis német statisztikai hivatal közzéteszi a tavaly negyedik negyedéves német GDP részletes statisztikáit, az Eurostat pedig januári eurózónás inflációs jelentését. A Markit Economics piackutató délután adja ki az amerikai szolgáltató szektor februári teljesítményét mérő beszerzésimenedzser-indexét (BMI), a Conference Board gazdaságkutató intézet pedig februári fogyasztói hangulatindexét.

Szerdán az HSBC közzéteszi a kínai feldolgozóiparra vonatkozó nem hivatalos februári BMI-jét és az Egyesült Államokban megjelenik az újonnan épült lakások januári eladási statisztikája. Janet Yellen, amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke szerdán ismerteti a képviselőház illetékes bizottsága előtt a Fed monetáris politikájáról készített jelentését, egy nappal a szenátus illetékes bizottságának hasonló ülése után.

Csütörtökön GfK gazdaságkutató intézet márciusra vonatkozó, előremutató német hangulatindexével veszi kezdetét a nap, később megjelenik a februári német munkanélküliségi adat is. Csütörtökön teszik közzé a spanyol és a nagy-britanniai tavalyi utolsó negyedéves GDP statisztikáját, az Európai Bizottság pedig kiadja februári gazdasági hangulatmutatóját (ESI).

Délután már az amerikai gazdasági adatok köthetik le az elemzők figyelmét. Megjelenik a januári munkanélküliségi adat, a januári inflációs jelentés, és a tartós cikkek rendelésállományának januári változásáról készült felmérés.

Péntek hajnalban számos januári japán makrogazdasági adat jelenik meg, többek közt a munkanélküliség, az infláció, az ipari termelés és a kiskereskedelmi forgalom aktuális számai. A nap hátralevő részében az olasz és a német infláció februári adatára, a tavalyi negyedik negyedéves amerikai GDP második becslésére, a januárban folyamatban levő amerikai lakáseladások statisztikájára és a Michigan Egyetem végleges februári fogyasztói hangulatindexére lehet számítani.

Vállalati negyedéves jelentésből az előző hetekhez hasonló továbbra is egyre kevesebb várható. Az HSBC bank, az Allianz biztosító és pénzügyi szolgáltató, a Bayer gyógyszeripari és vegyipari vállalat, a francia AXA bank és a francia GDF Suez elektromos közműszolgáltató ismerteti negyedéves eredményeit.